معرفی گیاه آپارتمانی پوتوس یا پتوس
نام های علمی: Scindapsus aureau or Phaphidophora aureu
نام متداول در اروپا: Scindapsus aureus
نام متداول در امریکا و کانادا: Epipremnum pinnatum
نام متداول در استرالیا: Ivy Arum, Silver Vine and Taro Vine
نامهای متداول دیگر: Monstera , Devil's Ivy, Golden pothos، پوتوس طلایی، Scindapsus اورئوس، پیچک شیطان
این گیاه به دلیل محبوبیت و گسترش فراوان به عنوان یک گیاه آپارتمانی، دارای نامهای گوناگون در هر نقطه از جهان است.
خانواده:
رنگ گل: گل در گیاه پوتوس در محیط داخلی بسیار نادر است و پرورش آن تنها به دلیل برگ های زیبا در داخل خانه گسترش یافته است.
شکل گل: -
میوه: -
اندازه حد اکثر: پیچنده می باشد.
فصل گلدهی: -
برگ: قلبی شکل
خاستگاه و موطن گیاه:
پوتوس یک گیاه با توزیع گسترده در سراسر دنیاست. گسترش بومی آن از شمال استرالیا ،مالزی ، چین، ژاپن و هند است. پوتوس به طور طبیعی در جنگل از آسیای جنوب شرقی به غرب اقیانوس آرام یافت می شود.
شرایط مراقبت از پیچ پوتوس طلایی:
توضیحات در مورد گیاه و شرایط نگهداری آن:
پوتوس برای رشد درهر دو صورت خاک یا آب محبوب است. شما می توانید قلمه پوتوس را در یک مکان مرتقع در یک ظزف آب قرار دهید واز یک پیچک آویز آبشاری زیبا با مراقبت کم لذت ببرید فقط کافی است هر چند وقت یک بار آب ظرف آن را تعویض یا پر نمایید. آنها می توانند در حالت وحشی تا طول 20 متر برسند.
خاک مناسب:
استفاده از یک خاک همه منظوره ترکیبی گیاه خانگی با امکان زهکشی خوب برای پوتوس مناسب است.
روشهای ازدیاد و تکثیر:
شما می توانید به راحتی گیاهان مستقل جدید از قلمه زدن پوتوس بدست آورید.یا با قرار دادن شاخه های بریده شده از پوتوس در آب آن را ریشه دار کنید و درسپس در گلدان بکارید.
خوابانیدن شاخه: -
نیاز های نوری:
اکثر گیاهان نور غیر مستقیم روشن زا ترجیح می دهند هر چند پوتوس می تواند در شرایط نور کم و همچنین نور مصنوعی و اطاقک یا دفتر رشد و زندگی کند. گونه پوتوس با برگ های ابلق نسبت به گونه دارای برگ های سبز تک رنگ نسبت به نور کم مقاومت پایینتری دارد. نور پاسیو برای آن ایده آل است. نقاط خیلی روشن در نهایت گیاه را نابود خواهد کرد و نور زیاد باعث کوچک و کم پشت شدن برگ های پتوس میشود.
کود دهی:
کود دادن لازم نیست مگر اینکه شما بخواهید یک پوتوس را بسیار بلند و به ارتفاع زیاد برسانید. در شرایط معمولی یک بار در ماه با کود گیاه خانگی عمومی (20-20-20) کافی است. حتی بدون کود دهی هم رشد مناسبی دارد. و در کل گیاه کم توقعی است.
دمای مناسب :
درجه حرارت 18 تا 24 درجه سانتیگراد برای پتوس ایده آل است و در زمستان تا 10 درجه سانتیگراد را تحمل میکند.
هرس:
هرس گیاه پوتوس درتمام طول سال انتخابی و تا اندازه 5 سانتیمتر از خاک میتوان ساقه را کوتاه نمود.
آبیاری:
آب دادن به طور منظم و کامل همراه با اجازه دادن خاک به خشک شدن برای پوتوس ایده آل است. اجازه ندهید که خاک آن با ابیاری زیاد تبدیل به باتلاق گردد چون در اینصورت ریشه ها مستعد پوسیده شدن خواهند بد و این باعث از بین رفتن گیاه میشود. یک ویژگی جالب این گیاه این است که می تواند در آب رشد کند. کاهش فرکانس وفاصله های زمانی آبیاری و مقدار آب در فصل زمستان توصیه میشود. هنگام آبیاری آب را به آرامی تنها به روی خاک گلدان بریرید.
آفات و بیماریها و عوارض:
گیاه پوتوس طلایی مستعد ابتلا به مشکلات آفات و پاتوژن هستند. آفات پوتوس شامل شپشک، کنه های عنکبوتی و حشرات اند. به طور معمول شپشک از رایج ترین این آفات است و می تواند با استفاده از الکل و پنبه یا صابون حشره را حذف و پاک کنید.
پاتوژن معمولی (قارچی و باکتریایی) از دیگر آفات پوتوس است که معمولا به پوسیدگی ریشه، لکه برگ و سوختگی برگ ها منجر می شود. دقت درمیزان آبیاری و یا خشک کردن خاک گیاه پوتوس قبل از نرحله بعدی آب دادن احتمال پوسیدگی ریشه را کاهش می دهد. در هنگام انتخاب گیاه پوتوس برای خرید،با خارج کردن گیاه را از گلدان ریشه را بررسی کنید تا ریشه ها پوسیده و شل نباشند.
علاوه بر حالت آویز ویا پرورش ساقه در آب میتوان با هدایت و پیچاندن پتوس به دور چوبی که ازخزه پوشانده شده است گیاهی زیبا به دست آورد ( پوتوس چوبدار).
انواع گونه ها:
پتوس طلایی (ابلق ) ، پتوس سبز ، پتوس برگ درشت طلایی
سایر توضیحات:
تصفیه هوا: پوتوس در از بین بردن مواد سمی موجود در هوا مانند فرمالدئید و مونوکسید کربن کارآمد می باشد.
هشدار: پوتوس سمی است و می تواند به حیوانات خانگی و کودکان در صورت بلع آسیب وارد کند.